SPA REPARATIE IS ONS SPECIALISME

Spa reparatie 1: Lekkage

Lekkage aan de spa is één van de meest voorkomende mankementen aan een spa. Vooral bij oudere spa’s komt lekkage vaker voor. Lekkage kan tal van oorzaken hebben. De lijmverbindingen kunnen dan niet goed zijn en dat veroorzaakt na enkele jaren de lekkage. Ook kunnen hard PVC verdeelstukken en pompen kapotvriezen. Soms ontstaat er lekkage bij de jets omdat de aansluiting bij de acryl kuip niet goed is. Al dit soort lekkages zijn door de specialist op te lossen.

Direct een reparatie aanvragen

Spa reparatie 2: Kapot display

Met het display wordt vaak het bedieningspaneel van de spa bedoeld. Veel voorkomende problemen hierbij zijn het niet goed functioneren van de knoppen; een knop die niet goed werkt of blijft hangen. Soms is de display niet goed afleesbaar en moet u raden naar de temperatuur van het water of is er vocht achter het bedieningspaneel gekomen (dit kan ook sluiting veroorzaken).

Spa reparatie 3: Pomp lekt, bromt of maakt sluiting

Een lekkage aan de pomp wordt vaak veroorzaakt door de kering (de kering zorgt ervoor dat het water in de pomp niet via de as kan lekken). Een kering is meestal gemakkelijk te vervangen.
Soms bromt een pompmotor wel maar pompt deze niet. Dit wordt vaak veroorzaakt door een defecte aanloopcondensator (de aanloopcondensator zorgt ervoor dat de pomp op gang komt), een condensator is gemakkelijk te vervangen.
Sluiting in de pompmotor is moeilijker te verhelpen, de pompmotor kan gereviseerd worden, maar dit is vaak kostbaar. Hetzelfde geld voor het vervangen van de lagers. Dit is wel mogelijk, maar is vaak een tijdrovende (lees kostbare) reparatie. Het vervangen van de pomp in zijn geheel is dan vaak een betere oplossing.

Spa reparatie 4: Defect verwarmingselement

Het verwarmingselement van de meeste Amerikaanse of Canadese systemen kan gemakkelijk vervangen worden. Chinese verwarmingssystemen moeten in z’n geheel vervangen worden als deze defect zijn.

Spa reparatie 5: Chinese spa ombouwen

Bij Spa & Co hebben we veel ervaring in het ombouwen van Chinese spa’s met betrouwbare apparatuur van merken zoals Gecko, Balboa en Hydroquip. Met nieuwe schakelapparatuur en een nieuw bedieningspaneel kan je spa weer een flinke tijd mee.