Traditioneel worden bacteriën in spa’s bestreden met chloor. De laatste jaren echter, gebruiken steeds meer spabezitters naast chloor een ozonator. Lees hier waarom.

Een ozonator is bij spa’s een klein apparaatje dat op regelmatige basis gecontroleerde hoeveelheden ozon aanmaakt. De ozon absorbeert in het water niet alleen bacteriën, maar ook virussen, schimmels, zonnebrandolie, zeep, bodylotion, zweet en urine.
Ozon is sneller en beter in het onschadelijk maken van afvalstoffen dan chloor. Bovendien laat het zelf geen afvalstoffen achter. Voor een ozonator heb je niets anders nodig dan zuurstof en het restproduct is ook weer zuurstof. Ozon zorgt ervoor dat je minder chloor nodig hebt en dus minder last hebt van de penetrante geur van chloor.

Spa & Co werkt met de APG-U ozonator van DelOzone. Uit ervaring zeggen wij: de beste ozonator die er is. De APG-U heeft in verhouding tot zijn concurrenten een lange levensduur van tussen de 3 en 5 jaar, afhankelijk van het aantal draaiuren per dag. De APG-U heeft een laag stroomverbruik en een constante ozon output van 50-70 mg/u.

 

VRAGEN?

NEEM CONTACT MET ONS OP

    Ik ga akkoord met de privacy verklaring