Wat is Biofilm en hoe krijg ik dat weg?

Een biofilm is een laag micro-organismen, omgeven door zelfgeproduceerd slijm, vastgehecht aan een oppervlak. Je herkent biofilm doordat zich op verschillende plekken in de spa een glibberige laag bevindt. Denk aan het filterhuis en rondom jets. Vooral ook op plekken waar je niet bij kunt, zoals de leidingen. Vaak drijven er als gevolg van de biofilm vlokken in de spa, vooral na het aanzetten van de pomp. Het kan zijn dat er verder niets aan de hand lijkt; de pH is in orde, het water is, op de vlokken na, helder. Toch is het zaak om de biofilm te verwijderen.

Door uw spa regelmatig een spoelbeurt te geven en een degelijk onderhoudsproduct te gebruiken, voorkomt u in de meeste gevallen het vormen van een biofilm. Elders op onze site kunt u het stappenplan om je spa schoon te maken en tips voor een gezonde waterhuishouding raadplegen om uw spa schoon te houden om zo het vormen van biofilm te voorkomen.

Heeft zich, ondanks uw inspanningen om de spa schoon te houden, toch een biofilm gevormd? Heel vervelend, maar gelukkig is er wel wat aan te doen. Bij Spa & Co kunt  terecht voor een stappenplan en de benodigde middelen waarmee u zelf de biofilm te lijf kunt. Vindt u het te veel gedoe, of wilt u het gewoon door een professional laten doen, dan kunt u natuurlijk Spa & Co inschakelen. Neem contact met ons op voor meer informatie over dit onderwerp.

VRAGEN?

NEEM CONTACT MET ONS OP

    Ik ga akkoord met de privacy verklaring