Een spa cover die goed over uw spa past en uw spa deugdelijk afsluit, draagt bij aan een betere isolatie van de spa. En met een goede isolatie brengt u het stroomverbruik van uw spa omlaag. Lees hier hoe u de cover het beste behandeld en er zo lang van kunt genieten.

Kern van foam

De kern van een cover is gemaakt van polystyreen, oftewel piepschuim. Dit lichtgewicht materiaal is ideaal voor de isolatie van uw spa, echter is het kwetsbaar bij verkeerd gebruik. De kern van piepschuim is omhuld met plastic om te voorkomen dat piepschuim water opneemt. Tussen het omhulde piepschuim en de buitenste vinyllaag kan vocht komen, dit kan regenwater of condens van de spa zijn. Om dat vocht weer weg te laten lopen, zijn in de onderkant van de hoes, bij de vouwnaad kleine gaatjes gemaakt. Soms gebeurt het dat er toch water binnen het plastic bij het piepschuim is gekomen. Enkele druppeltjes zijn niet erg, maar als het méér dan dat is, moet er gezorgd worden dat dit water verwijderd wordt. Neem vooral contact met ons op voor tips hoe u dit zelf gemakkelijk kunt verhelpen.

Vinyl met topcoat

De buitenlaag van een cover is gemaakt van vinyl, welke is geseald met een topcoat. De topcoat beschermt het vinyl tegen Uv-schade. Om de spa cover in goede conditie te houden raden we aan om de spa cover regelmatig te behandelen. Het is daarbij van belang  dat u het juiste middel gebruikt. Het gebruik van verkeerde vinylbehandelingsproducten is erger dan helemaal niets gebruiken. Het beste vermijdt u elk product wat olie bevat, een vettig gevoel heeft, petroleumdistillaten bevatten of een coating achterlaat die als wax droogt. Dit soort producten zijn schadelijk voor uw cover en versnellen juist de oplossing van de topcoat. Wat gebuikt u dan wel? Er zijn verschillende coverbehandeling- en coverreinigingsmiddelen te koop. Wij hebben onder andere Cover Care & Conditioner van Leisure Time en Lo-Chlor Hot Tub en Spa Polish in het assortiment.

Voorkom schade

U heeft geïnvesteerd in een mooie nieuwe lichtgewicht cover om uw spa te isoleren. Hoe zorgt u dat deze zo lang mogelijk mee gaat? Wij geven u de volgende tips:

  • Installeer een coverlift, het gebruik van een coverlift verminderd de belasting op de naden.
  • Gebruik alleen de handvatten (en niet de flappen of straps) om de cover te openen.
  • Zorg voor een goede waterbalans en pH.
  • Overmatig gebruik van chloor en chloorshock kunnen het vinyl aantasten.
  • Sluit de straps met de klemmen wanneer de spa niet in gebruik is. en voorkom daarmee windschade.
VRAGEN?

NEEM CONTACT MET ONS OP