Met een beetje geluk kost spa onderhoud niet heel veel moeite. Er zijn verschillende factoren die daar een rol bij spelen.

Welk merk spa heeft u gekocht? Op wat voor manier desinfecteert u de spa? En laat u de spa eens in de zoveel tijd nakijken door een erkende specialist? Dit zijn de drie verantwoordelijken voor het onderhoud van uw spa:

Een goed werkende spa filtert op regelmatige basis het water (dagelijks 1 tot 2 spoelcyclussen). Daarbij maakt het veel uit of u voor een spa met hoogwaardige onderdelen hebt gekozen of niet. In het laatste geval is de kans groter dat het bedieningspaneel of de pompen na enige tijd aan vervanging toe zijn.

Hoewel de spa zelf het water deels al filtert, dient u ook desinfecteringsmiddel toe te voegen. Het meest gebruikte middel is chloor. Het voordeel van chloor is dat het niet veel kost en efficiënt werkt. Het nadeel is dat je het regelmatig moet toevoegen, het bij sommige mensen oog- en huidirritatie kan veroorzaken en dat de geur nadrukkelijk aanwezig is. Naast chloor kunt u kiezen voor een aanvullend onderhoudsmiddel zoals O-Care of AquaFinesse. Deze middelen zorgen ervoor dat het water zacht aanvoelt, u minder chloor hoeft te gebruiken en er minder aanslag is in de leidingen. Het belangrijkste bij zowel chloor als andere onderhoudsmiddelen is dat u het op regelmatige basis toevoegt. Stel uw alarm op uw mobiele telefoon wekelijks in, óf misschien heeft u zelfs de nieuwste technieken in uw spa en wordt u middels een app van Gecko geattendeerd dat het tijd is voor onderhoud.

Eens in de zoveel tijd is het verstandig om een specialist naar uw spa te laten kijken. Zeker als uw spa ouder is dan 5 jaar, kan het geen kwaad om een onderhoudsbeurt in te plannen. De specialist controleert onder andere of de kracht van de pompen nog op orde is, de ozonator met slang en terugslagklep goed functioneert en of er mogelijke lekkages zijn. Bij Spa & Co is het mogelijk om een eenmalige onderhoudsbeurt aan te vragen. Tevens verzorgen wij ook onderhoudscontracten op maat.

VRAGEN?

NEEM CONTACT MET ONS OP

    Ik ga akkoord met de privacy verklaring