Stappenplan om je spa schoon te maken

Voor een schone en heldere spa voegt u wekelijks het onderhoudsmiddel van uw keuze toe. Dat kan O-Care, Aquafinesse of iets anders zijn. Check daarna of er voldoende chloor in de dispenser zit. De spa zou toe moeten kunnen met 1 chloortablet per week (90/20). Is de chloortablet na een paar dagen al opgelost? Draai dan aan de onderkant van de dispenser om het chloor langzamer te laten oplossen. Is de tablet juist niet opgelost? Draai dan de dispenser verder open. Test het water op pH-waardes. Bijna door uw onderhoudsmiddelen heen? Bestel ze snel en eenvoudig in onze webshop.

Zet de spa uit en verwijder de filters. Spoel ze uit met een harde waterstraal. Plaats de filters terug en zet de spa weer aan.

Zet de spa uit. Verwijder de filters en spuit ze in met een filtercleaner of zet ze te weken in een filtercleanmiddel. Spoel de spa met een whirlpoolrinser zoals Lo Chlor tub cleaner. Dit zorgt ervoor dat bio-film uit de leidingen wordt verwijderd. Laat de spa leeg lopen. Maak de spa schoon met een zachte doek, ook de jets. Vul de spa nu met schoon water, plaats de schone filters terug en verwarm tot de gewenste temperatuur. Voeg het onderhoudsmiddel van uw keuze toe.

Controleer (of laat controleren) de werking van de ozonator. Krijgt u het water niet helder of blijft er een naar geurtje hangen? Grote kans dat de ozonator het niet meer doet. Onze APG-ozonators gaan tussen de 3 en 5 jaar mee. Neem contact met ons op als u twijfelt over de werking van de ozonator.

VRAGEN?

NEEM CONTACT MET ONS OP

    Ik ga akkoord met de privacy verklaring