Lees hier handige tips om uw water gezond te houden. Bijvoorbeeld hoe u het beste de filters schoonmaakt of hoe vaak het water te verversen.

Reinig regelmatig de filter(s) van uw spa. Bij frequent gebruik (2 á 3 maal per week) dienen de filter(s) elke 2 weken gereinigd worden. Let hierbij op het volgende: verwijder de vuile filter(s) pas nadat de spa uit is gezet en er geen stroming meer in het water is. Het kan handig zijn om schone reservefilters onder handbereik te hebben en deze direct te plaatsen. De spa kan dan meteen weer aan en gebruikt worden. Daarna is er alle tijd om de vuile filter(s) schoon te spuiten en/of te laten weken in een speciaal filterclean-middel.

Controleer regelmatig de pH- (zuur) graad van het water. Het pH-niveau meet u met speciaal daarvoor bedoelde testers. Het pH gehalte dient tussen de 7,2 en 7,8 te liggen. Als de pH te hoog is, verlaagt u dit door het gebruik van pH- (reducer). Controleer hierna nogmaals. Beneden de 7 verhoogt u de pH met een pH+ (booster) op dezelfde wijze.

Controleer wekelijks de aanwezigheid van chloortabletten in de dispenser. Bijvoorbeeld tijdens verwisselen van de filters of ander onderhoud. Wij adviseren niet te veel chloortabletten (liefst 1 en max. 2-3 tabletten) tegelijk in de dispenser te doen, hierdoor voorkomt u dat er teveel chloor in het water terecht komt. Veel dispensers hebben een regelbare opening waarmee de chloor afgifte gereguleerd wordt. Te veel chloor heeft een directe uitwerking op uw spa en toebehoren. Jets gaan kapot en covers bleken uit.

Wij adviseren om het water van de spa elke 3-4 maanden te verversen. Het beste is om, voordat u de spa leeg pompt, een leiding-reiniger toe te voegen aan het water. Dit laat u ongeveer 20 -30 minuten rond pompen met alle jets open om de leidingen te reinigen. Dit maakt hardnekkig vuil los. Na het spoelen en leegmaken van de spa kunt u de jets uitnemen en reinigen. Eventuele aanslag op de spa kan met een zachte doek en zachte zeep (goed naspoelen) worden verwijderd. Vergeet daarbij het filterhuis en de instroomopeningen van de pompen onderin de spa niet. Een hoge drukreiniger kan hierbij nuttig zijn. De spa vult u via het filterhuis. Let er, bij het opstarten van de spa, op dat alle pompen ontlucht zijn. Soms is het voldoende om de pomp een aantal keer aan en uit te zetten.

  • Ga altijd schoon in uw spa, met name make-up en bodylotion kunnen de filters vervuilen.
  • Gebruik niet meer producten dan nodig om de waterkwaliteit en het zuur- en alkalineniveau op peil te houden.
  • Zand in de spa zorgt voor krassen en slijtage. Reinig uw voeten voordat u in de spa stapt.
  • Er zijn handige hulpmiddelen verkrijgbaar voor het schoonhouden van uw spa. Denk aan schepnetjes of een Spa Vac voor het verwijderen van bladeren en zand.
VRAGEN?

NEEM CONTACT MET ONS OP

    Ik ga akkoord met de privacy verklaring